Muziekschool de Hondsrug in de Gemeente Aa en Hunze
0598 - 468724 (To Abels)

 

Volg een gratis proefles!

Heb je belangstelling voor zang- of muziekles? Het is altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen! Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat. Meer informatie lees je ook in onze brochure!

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

De muziekschool heeft twee leslocaties:

 

Dr. Nassau College

Stokleggingslaan 17 in Gieten

 

 

Basisschool De Marke

De Weegbree 21 in Gieten

(ingang via de hoofdingang)

Accordeon

 

 

Het accordeon heeft qua repertoire een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Kennen de meeste mensen het instrument van het (oud-)Hollandse repertoire voor bruiloften en partijen, tegenwoordig zijn er zoveel meer mogelijkheden: o.a. Tango, Musette, Cajun, Tex Mex, Klezmer, Swing, Blues, Folk, Pop. Maar ook klassieke muziek en zelfs hedendaags klassieke muziek van vooraanstaande componisten uit binnen- en buitenland zijn origineel voor accordeon geschreven.

 

De lessen worden gegeven aan zowel kinderen vanaf + 6 jaar als aan volwassenen (soms ouder dan 70 jaar!), aan zowel beginners als gevorderden. Nog steeds enigszins onbekend in Nederland is het onderwijs op accordeon met melodiebassen (convertor), ook dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

De lessen sluiten aan op het niveau en de voorkeur van iedere individuele leerling. Het plezier in het maken van muziek staat altijd voorop!