Muziekschool de Hondsrug in de Gemeente Aa en Hunze
0598 - 468724 (To Abels)

 

Volg een gratis proefles!

Heb je belangstelling voor zang- of muziekles? Het is altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen! Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat. Meer informatie lees je ook in onze brochure!

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

De muziekschool heeft twee leslocaties:

 

Dr. Nassau College

Stokleggingslaan 17 in Gieten

 

 

Basisschool De Marke

De Weegbree 21 in Gieten

(ingang via de hoofdingang)

Saxofoon

 

  

 

De saxofoon is een "jong" instrument, bijna 150 jaar geleden uitgevonden door Adolph Sax. Hij vond eigenlijk meerdere saxofoons uit, waarvan er 4 over gebleven zijn: de sopraan (hoog), de alt (dit is de toeter waarop de meeste leerlingen beginnen), de tenor (een lagere, warmere klank) en de bariton (lekker knorren) Eigenlijk was de saxofoon bedoeld voor verschillende soorten blaas- en looporkesten. Maar al snel werd er ook klassieke muziek geschreven voor de saxofoon.
Toen de Jazz muziek aan het begin van de vorige eeuw begon op te komen werd de saxofoon eigenlijk pas echt bekend. Grote namen als Lester Young, Coleman Hawkins en Charlie Parker hebben het instrument en de klank toen opnieuw uitgevonden. Toen in de jaren 60 de Rock & Roll kwam bleek de saxofoon ook daar weer goed in te passen. En zo later ook met de soul en popmuziek.

Kortom de saxofoon is een veelzijdig instrument!

 

In mijn lessen komt die veelzijdigheid ook terug. Het spelen van verschillende stijlen, van klassiek tot punk, maar ook het noten lezen, improviseren en samenspelen zijn vaste onderdelen van de les. Maar plezier in het spelen en studeren staat natuurlijk voorop.