Instrumenten

Saxofoon

De saxofoon is een ontzettend leuk instrument waar je mooie muziek op kunt maken.

Viool

Piano

De piano kent heel verschillende mogelijkheden en wordt op veel verschillende manieren bespeeld.

Keyboard

Keyboard spelen is een leuke bezigheid met oneindige mogelijkheden. Op een eenvoudig instrument zijn al eindeloze combinaties van muziekstijlen, ritmen en (gesamplede) instrumenten te programmeren.

Gitaar

De gitaar heeft zich snel, nadat hij zich zo'n 200 jaar geleden ontwikkeld had, ontpopt tot één van de populairste instrumenten ter wereld. Dat is ook geen wonder want bijna alle muziekstijlen kunnen er op worden gespeeld!

Dwarsfluit

De dwarsfluit is eigenlijk een heel oud instrument, al duizenden jaar oud. Vroeger speelden mensen op uitgeholde beenderen, waarin gaten waren gemaakt.

Drums

Trommels bestaan waarschijnlijk al een eeuwigheid, maar een drumstel zoals we dat nu kennen is iets meer dan een eeuw oud.

Contrabas

De contrabas is een heel groot en heel mooi instrument met een prachtige warme sound.
het instrument stamt af van de Viola da Gamba en wordt ook wel doublebass, basse et cordes, plukbas, strijkbas of gekscherend grote banjo genoemd.

Accordeon

Het accordeon heeft qua repertoire een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Kennen de meeste mensen het instrument van het (oud-)Hollandse repertoire voor bruiloften en partijen, tegenwoordig zijn er zoveel meer mogelijkheden: o.a.